субота, 11 серпня 2012 р.

Кімнатні рослини – живі музичні інструменти


Так-так, насправді! До того ж, не в останню чергу завдяки науковцям компанії Disney. Адже саме їм належить нещодавня розробка в галузі технології взаємодії з рослинами. Як наслідок, отримана чудова нагода зарахувати наших звичних кімнатних співмешканців до когорти музикантів. Лише через таку собі можливість спілкування з рослинами шляхом людського дотику...

З одного боку, Interacticus Botanicus – це особлива технологія. На основі контакту з природними чи штучними рослинами можна взаємодіяти з ними, створювати звук чи музику. Для цього використовується електричний провід, один кінець якого підключають до комп'ютера, а інший – втикають у землю, в безпосередній близькості від рослини. Для отримання взаємодії достатньо доторкнутися або перемістити руку по стовбурі чи листку.

І разом з тим, технологія Interacticus Botanicus не є надто унікальною. Для переведення жестів у звук вона використовує звичну зміну електричних ємностей. В результаті отримуємо те, що квітка спроможна генерувати різні звуки – чим не справжній музичний інструмент. Зауважимо, що на саму рослину згубно це зовсім не впливає. Найцікавіше у цій концепції та й самій технології, що вони можуть бути використані у різних областях, не тільки в ботанічному всесвіті.


Немає коментарів:

Дописати коментар