неділя, 12 серпня 2012 р.

Будинок на колесах: погляд у майбутнє


Яким бачимо завтрашній день автотуризму? Не помилимось, коли скажемо, що все обов'язково виглядатиме елегантно та практично. Як саме в деталях? Давайте хоча б поглянемо на прикладі концепції дизайнера David Garryd Howells, в якій останній прагне переглянути усталені форми та функції будинків на колесах.

Зрозуміло, що пересувний дім завтрашнього дня неодмінно повинен відповідати вимогам екології. До того ж, пропонований дизайнером транспортний засіб, який отримав назву Walamai Outback Explorer, наділений цілком пристойним дизайном, доволі симпатичний, а отже має всі шанси сподобатися. Для зручності облаштування в місцях відпочинку матимемо надувний намет, інтегровану лебідку. Для більшої функціональності, а також для зменшення навантаження на електродвигун, чому б не скористатися дармовою енергією вітру. Дизайнер, мабуть, продумав все до найменших дрібниць. Передбачив навіть розпилювач феромонів для відлякування небезпечних тварин, надокучливих комах. Що ж, останнє дуже доречно на природі. Що стосується інтер'єру, то автомобіль має достатньо місця для зручності своїх пасажирів. Тим не менше, концепція більше орієнтована на оренду такого будинку на колесах, ніж на його продаж і придбання автотуристами.

Розробка та реалізація концепції David Howells Garryd зумовлена майбутньою мандрівкою й дослідженням Австралії в 2025 році. А це означає, що Walamai Outback Explorer навряд чи стане реальністю найближчим часом.




Немає коментарів:

Дописати коментар