субота, 23 червня 2012 р.

Crescasa Houseboat: дім? човен?


На перший погляд, навіть важко правильно це назвати. Човен? Дім на воді? Як би там насправді не було, але постійна необхідність турбуватися про довкілля змушує дизайнерів кожного разу вдаватися до все більш дивовижних концептів. Останній – Crescasa Houseboat – далеко не виключення у цьому ряду...

За словами дизайнера Тома Пірса (Tom Pearce), міста майбутнього можуть стати настільки перевантаженими, що більшість волітиме жити кочівниками, на водоймах. Crescasa Houseboat – яскравий приклад таких можливостей. Це – щось на півшляху між концепцією човна та дому. На відміну від яхти, основне призначення Crescasa Houseboat – залишитися на місці чи переміщуватися в прісноводних водоймах. До того ж, це зовсім не судно, яке готове на декілька днів поселити гостей на своєму борту. Це – справжній будинок. В його інтер'єрі, серед інших кімнат, кухня і навіть сад з аеропонними культурами. Основа Crescasa Houseboat – бамбук, при необхідності споруду легко можна розширити чи доповнити. Цілком зрозуміло, що вона повинна мати ощадливий для довкілля двигун, який не виділяє вуглекислого газу.

Кочовий спосіб чи не найкращий спосіб уникнути транспортних корків, коли ви живете в мегаполісі з розгалуженою річковою системою. Варто додати наостанок, що концепт розроблений у розрахунку на недалекий від нас 2040-ий рік.



Немає коментарів:

Дописати коментар