неділя, 17 червня 2012 р.

Omron Sleep Design HSL-101: турбота про сон


Omron – відома японська корпорація, що спеціалізується на виробництві електроніки та засобів автоматизації, у тому числі високотехнологічного обладнання в галузі охорони здоров’я. Цього разу виробник привернув до себе увагу пристроєм Omron Sleep Design HSL-101, основне призначення якого контролювати сон людини. Під час нашого відпочинку ґаджет розміщується поруч зі спальним місцем на відстані від 50 до 100 см, наприклад, на тумбочці, та на безконтактній основі забезпечує вимірювання фаз сну, їх тривалості та цілого ряду інших параметрів. Вранці, натиснувши на кнопку, отримуємо повний звіт про сон минулої ночі. Основна мета використання пристрою – допомогти в лікуванні таких порушень сну як безсоння, неспокійний сон, порушення дихання, хропіння тощо. І, що найголовніше, при цьому відпадає необхідність проведення нами цілого ряду ночей у спеціальній клініці, обліпленими з голови до ніг датчиками...

Використання власного радіочастотного датчика дозволяє Omron Sleep Design HSL-101 знімати показники частоти пульсу сплячого, контролювати дихання, рух грудної клітки при кожному зітханні. Зібрана інформація передається на сервер Omron (Wellness), комп'ютер чи мобільний телефон за допомогою цілої низки інтерфейсних з’єднань (чіп FeliCa NFC, порт USB, карта пам'яті SD тощо)
Omron рекомендує проводити спостереження на протязі двох тижнів, після чого можна скористатися програмним забезпеченням для аналізу та інтерпретації отриманих даних. Результати представляються в графічному вигляді, окремо виділяються проблемні питання та надаються поради. При масі в 420 грам та розмірах 130х270х100 мм пристрій можна придбати за ціною ¥ 20000 (приблизно € 202).






Немає коментарів:

Дописати коментар