пʼятниця, 1 червня 2012 р.

Pantone 5 107SH: смартфон і детектор радіоактивності


Pantone 5 107SH – доволі незвична модель смартфона від Sharp, котра представлена Softbank виключно для японського ринку й надійде в продаж у липні місяці. Її особливість – наявність детектора для вимірювання рівня гамма-випромінювання навколишнього середовища. Показники вимірювань (в межах від 0,05 до 9,99 μSv/h) відображаються на екрані після натискання передбаченої з цією метою окремої кнопки. Рівень радіоактивності заодно фіксуватиметься на карті Google. Також передбачена функція автоматичного вимірювання рівня навколишнього випромінювання кожні 10 хвилин.
Взагалі лічильники Гейгера досить широко розповсюджені в Японії, зокрема, через продаж професійного обладнання від виробників США та Європи, а також через розпродаж радянських і китайських військових запасів. Аналогічна продукція японських виробників представлена на ринку невеликими портативними пристроями. Інтеграція детектора радіоактивності в смартфон робить його ще більш зручним, тому що останній практично завжди під рукою.
Смартфон працюватиме під Android OS 4.0, матиме 3,7-дюймовий екран FWVGA (858 х 480 пікселів), одноядерний процесор Qualcomm MSM8255 з частотою 1,4 ГГц, наділений пам'яттю 4 Гб ROM і 1 Гб RAM, модулем фото/відео з 4,9-мегапіксельною CMOS-матрицею, захищений від вологи та пилу. Розміри – 58 х 115,2 х 12,2 мм.




Немає коментарів:

Дописати коментар